8 Entries
page:
display entries by:
1

luthier

Bir kişi müzik aletlerinin üretimini veya onarımını yapar.

2

luthier

Luthier, orta çağda yapımcılara verilen bir isimdir. Daha sonra keman, lavta ve gitar yapımcıları da bu isimle anılmaya başladı. Luthier, bir enstrümanı tamamen baştan yaratabilen bir kişidir. Ufak tefek tamiratlar yaparak luthier olunamaz.

3

luthier

Gitara bakım yapmak için, müzik aleti satanlarına kıyasla, daha güvenilir bir tercih olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, gerekli durumlarda luthiere giderim. Ancak, her luthiere gitmediğim için, beğenmeme veya diğer koşullar farklıydı. Mekan ve zaman da farklıydı. Fark ettiğim şey, hepsi gitara önce bakım yapan luthiere boklamıştı. Bunun sebebi, onların söylediği veya söylemek istediği şeylerdi.

4

luthier

Amatör yerli luthierler (gitar yapımcıları) bir araya gelerek bir site oluşturmaya çalışıyorlar. Bu siteye Gitarmuhendisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

5

luthier

Bir müzik enstrüman ustası, üretim ve tamir etmeyle ilgilenir.

6

luthier

Burdur Küçükkayalar örnek olarak verilebilir. Benim de okulda dersini aldığım bir meslek. (Örnek olarak, Burdur Küçükkayaları verilebilir. Benim de okulda öğrendiğim bir meslek.)

7

luthier

Luthier, müzik aletlerini yapan insanlara verilen bir isimdir. Bunu yapmak için en az 10 bin saat çalışmak ve binlerce lira harcamak gerekiyor. Bu, matematik, fizik, geometri, kimya ve biyoloji gibi birçok alandan yardım gereken, mızraplı ve yaylı sazlar yapan insanların gizli kahramanlarıdır. Ayrıca, bir insanın luthier sıfatını kazanabilmesi için tek başına sıfırdan bir enstrüman yapabilecek kabiliyette olması gerekir.

8

luthier

(see: volkan ÷zdemir)

Page:
  • related titles